Bowl with flower petals

Despre decoctul de plante

Cosmetologia modernă ne surprinde zi de zi cu noi și noi invenții. Mii de produse cosmetice pentru îngrijirea părului așteaptă pe rafturile magazinelor, gata să rezolve cele mai diverse probleme, de la păr subțire și fragil, la păr gras, păr care necesită reparare, păr vopsit și așa mai departe.

Totuși, oricât de mult ne plac soluțiile moderne și inovatoare, din selecția uriașă de produse pentru îngrijirea părului, le preferăm mereu pe cele mai naturale. La urma urmei, se știe că ingredientele naturale sunt cele mai bune pentru frumusețea și sănătatea părului.

Eficiența șampoanelor PLANT LINE este dată de conținutul mare de decoct de plante. Compoziția sa specială include plante medicinale precum urzica, coada șoricelului, rostopasca, mușețelul și sunătoarea. De altfel, șampoanele PLANT LINE sunt singurele de pe piață care conțin 80% decoct de plante.

De ce este atât de util pentru păr un decoct de plante? Să privim fiecare componentă individual.

Urzica

Beneficiile sale excepționale pentru păr sunt cunoscute de foarte mult timp. Iar frunzele sale conțin o cantitate impresionantă de nutrienți cu puternic efect benefic.

Frunzele de urzică sunt bogate în vitaminele B, C, K, carotenoide, clorofilă, proteine, zaharuri, taninuri, precum și săruri de fier, calciu și acizi organici. Datorită unei compoziții atât de speciale, urzica are o mulțime de proprietăți benefice: întărește părul pe toată lungimea firului, stimulând creșterea acestuia, îi conferă fermitate și elasticitate. În plus, are un efect antiinflamator și calmant asupra pielii.

Urzica este eficientă și în combaterea mătreţii. Ea calmează iritațiile, mâncărimea, pielea uscată și ajută la reglarea secreției de sebum.

Mușețelul

Florile de mușețel conțin ulei esențial, flavonoide, caroten, vitamina C, taninuri și acizi organici. Mușețelul are puternice proprietăți antiseptice, antiinflamatorii și imunomodulatoare.

Decoctul de mușețel:

  • diminuează iritarea scalpului
  • reface structura părului și îl întărește
  • stimulează creșterea părului 
  • contribuie la normalizarea activității glandelor sebacee
  • conferă părului strălucire, rezistență și elasticitate

Rostopasca

Beneficiile pe care le are rostopasca se reflectă asupra întregului corp: cel puțin 20 de alcaloizi, saponine, flavonoide, ulei esențial, vitamine A și C, acizi malic, citric, succinic și chelidonic. Rostopasca este un excelent antiinflamator și sedativ. În plus, are și efect antioxidant.

Rostopasca combate activ căderea părului, ameliorează iritațiile și mâncărimea pielii, luptă împotriva mătreții și reglează activitatea glandelor sebacee.

Coada șoricelului

Proprietățile benefice ale acestei plante modeste sunt cunoscute de foarte mult timp. Compoziția sa este bogată în substanțe benefice pentru starea și aspectul părului: camazulena, taninurile, carotenul și vitaminele C și K din compoziția sa întăresc părul și împiedică despicarea vârfurilor. 

În plus, compoziția sa include flavonoide, alcaloizi și vitamine, care hrănesc părul și pielea.

Sunătoarea

Sunătoarea a fost folosită de mult timp pentru rezistența întregului corp. Decoctul de sunătoare pentru păr este un adevărat compendiu de ingrediente utile. Sunătoarea conține acid nicotinic (vitamina B3), vitamina C, carotenoizi (compuși ai grupelor de vitamina A), flavonoide, tocoferoli (substanțe din grupa de vitamina E), tanini și astringenți. Sunătoarea ajută și la eliminarea toxinelor și curățarea pielii, întărește părul, restabilește structura și reglează activitatea glandelor sebacee. Sunătoarea este eficientă și în combaterea mătreții, a scalpului uscat și a căderii părului.

Beneficiile decoctului de plante pentru păr sunt cunoscute și testate de sute, dacă nu chiar de mii de ani, de generații întregi de femei care și-au îngrijit părul cu ajutorul naturii.

PLANT LINE folosește în produsele sale pentru păr toată puterea plantelor. Un cocktail echilibrat de ingrediente îți permite să obții o îngrijire eficientă pentru diferite tipuri de păr și să-l protejezi de efectele negative ale factorilor externi.

A lot of flowers

Distribuie acest articol