Smiling woman

De ce trebuie să folosesc balsam de păr?

Balsamul este necesar pentru îngrijirea părului. Mulți nu pun nici măcar o întrebare, ci pur și simplu iau un produs de la același producător cu aceleași proprietăți de pe raft pentru a îmbunătăți efectul şamponului. Însă puțini oameni înțeleg cu adevărat eficacitatea acestui produs de îngrijire pentru păr. Experții PLANT LINE au încercat să răspundă la aceste întrebări și te învață cum se alege balsamul potrivit pentru păr și care sunt avantajele sale.

Ce este balsamul de păr și cum să îl aleg?

Balsamul asigură îngrijirea părului după aplicarea șamponului. Sarcina sa imediată este de a îmbunătăți structura părului, așa că balsamul trebuie selectat în funcție de specificul și cerințele părului tău.

Principala diferență între balsamuri și șampoane este că primele sunt în contact cu părul mai mult timp. Pe baza formei cosmetice, balsamurile pot fi:

  1. Cremoase. Aceasta este forma cea mai comună de balsam. Este folosit pentru a netezi structura părului, a-l face moale și pentru a-i reda strălucirea naturală.
  2. Uleioase. Aceste balsamuri sunt mai grele, indicate pentru refacerea părului grav deteriorat.
  3. Mască. Diferența dintre mască și balsamul tip cremă obișnuit este că masca are o textură mai vâscoasă. Pentru mască este necesar un contact mai lung cu părul (conform recomandărilor, mai mult de 10 minute) pentru refacerea maximă a cuticulei părului.

Balsamurile sunt necesare dacă ai părul fragil și deteriorat. Ele consolidează structura părului, făcându-l mai elastic. Dacă problema ta este conținutul crescut de sebum la rădăcini, dar cu vârfuri uscate, atunci se recomandă aplicarea balsamului de la jumătatea lungimii părului până la vârfuri, fără a se aplica la rădăcini.

Pentru părul uscat, balsamurile care conțin uleiuri pentru nutriție intensă și recuperare sunt cele mai potrivite. De exemplu, gama cu mușețel pentru părul uscat și deteriorat conține ulei de brusture și extract de mușețel. Uleiul de brusture este capabil să restabilească bariera lipidică a scalpului și cuticulei părului, iar mușețelul are efecte antiinflamatorii și de înmuiere datorită conținutului de bisabolol.

Smiling woman

Balsamul de păr este bun pentru tine?

În primul rând, rolul balsamului pentru păr este de a ajuta la refacerea structurii si elasticitatii părului. După utilizarea balsamului, părul devine neted și ușor de pieptănat.

Miturile despre balsamul de păr.

Există o mulțime de mituri în jurul balsamurilor. Mulți pun la îndoială beneficiile acestor remedii. Iată ce spun experții PLANT LINE:

Mitul 1: cum se folosește balsamul
Balsamul nu necesită o frecare completă a scalpului, deoarece contactul principal al produsului trebuie să fie cu părul. Cu toate acestea, mișcările ușoare de masaj în timpul aplicării stimulează circulația sângelui, astfel, componentele active ale produsului vor pătrunde mai bine foliculul de păr și vor acționa mai eficient.

Mitul 2: cu cât este aplicat mai mult timp, cu atât mai bine

Balsamul trebuie utilizat conform indicaţiilor de utilizare de pe ambalajul produsului - nici mai mult, nici mai puțin. Dacă îl lași mai mult timp pe păr, efectul nu se va intensifica.

Mitul 3: ce să faci cu părul gras?

Cei care au părul mai gras nu ar trebui să aplice balsam pe rădăcini, deoarece acest lucru poate accentua efectul de îngrășare. Dar aici există două remedii: să aplici balsamul de la jumătatea lungimii firelor de păr, excluzând aplicarea pe rădăcini, pentru a menține prospețimea lor cât mai mult timp; printre balsamuri, există produse cu un conținut mai mic de ulei - astfel de balsamuri speciale nu îngreunează părul.

Mitul 4: Părul devine mai greu?

Acesta nu este chiar un mit, deoarece unele tipuri de păr au nevoie de mai multe componente suplimentare pentru a-și reveni - din această cauză, aceste tipuri de păr pot deveni mai grele. Totul depinde de cât de deteriorat este părul tău și de tipul de balsam ales. Pentru refacerea structurii, componentele balsamului se atașează de porțiunile deteriorate ale părului, netezindu-le și lipindu-le. În același timp, unele balsamuri au aditivi de condiționare mai ușori, care refac părțile deteriorate ale părului fără a adăuga greutate părului, în timp ce altele, cu un conținut ridicat de uleiuri și aditivi de condiționare, au efectul opus.

Mitul 5: balsamul accelerează creșterea părului

Balsamurile sunt în primul rând produse cosmetice care vizează îngrijirea părului și îmbunătățirea aspectului acestuia. Pentru a activa creșterea părului este necesară utilizarea de produse farmaceutice speciale.

Woman with closed eyes and very long hairs

Distribuie acest articol