The woman gently rubs the face cream

8 trucuri pentru o piele perfectă

Fiecare dintre noi visează la tenul perfect. Însă o piele cât mai aproape de ideal necesită efort: schimbarea dietei, a stilului de viață, folosirea produselor cosmetice potrivite pentru îngrijire și multe altele. Cu toate acestea, rezultatul merită întotdeauna timpul și efortul.
Am adunat pentru tine câteva reguli simple pentru îngrijirea feței, pe care dacă le urmezi te poți apropia în mod vizibil de pielea viselor tale:

1. Bea mai multă apă.

Cu toții știm cât de important este să te hidratezi corespunzător. Dar, din păcate, puțini oameni respectă această regulă. Pentru ten, apa joacă un rol esențial pentru că normalizează metabolismul din organism, elimină toxinele, ajută la digerarea substanțelor benefice și, de asemenea, ne curăță pielea dinspre interior și previne deshidratarea.

2. Alimentează-te corect.

Frumusețea pielii depinde și de dietă. Este foarte important să incluzi din abundență legume și fructe proaspete, cereale integrale, carne și pește gras, precum și să încerci să reduci consumul de făină, grăsimi, zahăr si condimente. De asemenea, consumul excesiv de cafea și ceai negru afectează tenul.

3. Nu atinge fața cu mâinile în timpul zilei.

În timpul zilei, atingem zeci de obiecte, iar spălarea minuțioasă a mâinilor nu elimină bacteriile 100%. În tot acest timp, dacă îți atingi adesea fața cu mâinile, poți provoca apariția acneei.

4. Menține-ți bretonul curat.

Pe podoaba capilară se află un număr mare de bacterii. Prin urmare, merită să acorzi atenție specială bretonului, deoarece are contact direct cu pielea feței și poate provoca apariția acneei pe frunte.

5. Nu folosi produse care usucă pielea.

Unele produse pentru pielea cu probleme pot fi destul de agresive, iar utilizarea lor poate duce la suprasolicitare, descuamare vizibilă și iritare a pielii. Alege produsele cosmetice potrivite, care includ principalele etape ale îngrijirii feței: curățare, tonifiere și hidratare, şi care conțin ingrediente naturale ce împiedică suprasolicitarea, cum ar fi mușețelul.

6. Folosește cu atenție produsele pentru exfoliere.

Exfolierea mecanică este o metodă recunoscută care ajută la obținerea unui ten curat. Cu toate acestea, un scrub cu particule mari, cu o formă neregulată și ascuțită, poate deteriora pielea delicată. Mai mult, pielea problematică are în mod special nevoie de o curățare blândă. Așa că alege produse de exfoliere delicate, cu particule mici, care nu agresează pielea.

7. Folosește un cub de gheață pentru tonifiere.

Decocturile înghețate din mușețel si sunătoare asigură o îngrijire excelentă a feței. Spălarea suplimentară cu suc de roșii congelat tonifică pielea și ajută la prevenirea acneei. Tonifiați-vă pielea cu decocturi înghețate după ce folosiți produse de curățare a feței.

8. Spălați pernele, prosoapele și plăpumile în mod regulat.

La fel și alte accesorii textile care vin adesea în contact cu tenul (eșarfe, pălării). Schimbă-le sau curăță-le cel puțin o dată pe săptămână. Același lucru este valabil și pentru prosoape, pe suprafața cărora rămân particule de celule moarte ale pielii, care creează un mediu favorabil creșterii bacteriilor.

Smiling woman

Share

AddThis is disabled because of cookie consent